Πολιτιστικές Υποδομές της ΔΕ Πασσαρώνος

Παρά το μικρό μέγεθος της Δημοτικής Ενότητας, οι υποδομές για πολιτιστικές δραστηριότητες είναι αρκετά αναπτυγμένες. Λειτουργούν πολιτιστικά ή πνευματικά κέντρα στις κοινότητες του Λύγγου, της Κάτω Λαψίστας, της Βουνοπλαγιάς, του Γραμμένου, της Ελεούσας και του Ροδοτοπίου. Σε αρκετές από αυτές υπάρχει η υποδομή για διοργάνωη εκδηλώσεων σε κλειστό χώρο, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, αλλά σε κάποια άλλα, όπως το Ροδοτόπι είναι πάγιο αίτημα η κατασκευή μίας κλειστής αίθουσας εκδηλώσεων. Παράλληλα, στο Λύγγο και στο Ροδοτόπι λετουργούν Λαογραφικά Μουσεία και υπάρχει διάθεση και σε άλλα διαμερίσματα για τη λειτουργία και άλλων. Επιπλέον, στις Κοινότητες της Κάτω Λαψίστας, της Βουνοπλαγιάς, του Γραμμένου και του Ροδοτοπίου λειτουργεί βιβλιοθήκη, ενώ στην Ελεούσα υπάρχει παράρτημα του Μουσικού Εργαστηρίου «Τσακάλωφ», με αντικείμενο την κλασσική μουσική.

Δημοτική Ενότητα: 

Θεματική Κατηγορία: 

Τοποθεσία: 

Πηγή: 

«Μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου – (Γ.Π.Σ.) Δήμου Πασσαρώνος», Κ.Δασκαλάκη, Κ.Τζιμογιάννη & Β.Πλιάτσικα, Δήμου Πασσαρώνος Νομού Ιωαννίνων, Νοέμβριος 2004.

Δημιουργός: 

ΥΠΟΕΡΓΟ 1 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» της Πράξης «ΠΥΛΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ»

Δικαιώματα: 

Δήμος Ζίτσας