Λαογραφικό Μουσείο Λύγγου

Το Λαογραφικό Μουσείο Λύγγου ιδρύθηκε το έτος 2004 από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λύγγου «Η Αγία Τριάδα». Στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Τα εκθέματά του αναφέρονται στην κοινωνική, αγροτοκτηνοτροφική και σχολική ζωή των κατοίκων, από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τη δεκαετία του 1970. Όλα τα λαογραφικά εκθέματα προέρχονται από προσφορές των χωριανών.

Σημαντική ιδιαιτερότητα, του μουσείου, αποτελεί η ύπαρξη μιας αίθουσας με τη μορφή που είχε αυτή την τελευταία περίοδο λειτουργίας του, ως σχολείο. Το μουσείο βρίσκεται σε τοποθεσία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, συνδυάζοντας έτσι την ιδιαιτερότητα των εκθεμάτων του με την ευκαιρία απόδρασης στη φύση. Αποτελεί έναν πολύ ενδιαφέροντα χώρο επίσκεψης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη και πραγματοποιείται έπειτα από επικοινωνία με τα τηλέφωνα: 2651084851και 6945434329.

Θεματική Κατηγορία: 

Λέξεις Κλειδιά: 

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 2 Ιούνιος, 2014

Δημοτική Ενότητα: 

Πηγή: 

Δήμος Ζίτσας

Δημιουργός: 

ΥΠΟΕΡΓΟ 1 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» της Πράξης «ΠΥΛΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ»

Μορφότυπος: 

jpeg

Τοποθεσία: